Зателефонуйте мені

За два десятиліття діяльності «Домінант», компанія отримала статус українського лідера в сфері будівництва дерев'яних конструкцій і стала потужним експортоорієнтованим підприємством. Разом з освоєнням нових ринків і технологій деревообробки в нашому асортименті постійно з'являється нова продукція. Висока якість і екологічна безпека дерев'яних виробів «Домінант» підтверджується наявністю відповідних документів і сертифікатів. Нещодавно ми отримали міжнародний сертифікат FSC, що стало ще одним важливим досягненням нашої діяльності і серйозним підтвердженням відповідального ставлення виробництва «Домінант» до природи і дотримання високих міжнародних вимог в нашій діяльності.

Мета сертифікації FSC

Налагодивши виробництво зрощених меблевих щитів, і готових меблів з них, ми отримали замовлення на експорт ексклюзивних виробів, які повинні відповідати всім міжнародним вимогам щодо екологічної безпеки, безпечного походженням сировини і високим стандартам якості. Тому найважливішим завданням для нас було проходження аудиту уповноважених органів сертифікації FSC для отримання міжнародного сертифікату.

Наявність міжнародного сертифікату FSC означає визнання того, що система ведення лісового господарства і ланцюга постачання продукції деревообробки відповідають міжнародним вимогам, що розроблені FSC (Лісовою опікунською радою). Це неурядова, некомерційна організація, заснована в 1993 році групою екологічних організацій, лісових компаній, трейдерів і лісових профспілок для того, щоб активно просувати відповідальне управління і лісовими ресурсами в світі і дбайливе ставлення до них.

Нове досягнення «Домінант» - міжнародний сертифікат FSC! №2

Знак FSC всесвітньо визнаний як свідчення законного походження лісу. Це гарантія того, що сировина для виготовлення дерев'яної продукції поставляється відповідно до вимог відповідального ведення лісового господарства і дерев'яне виробництво виконується відповідно до офіційно прийнятих стандартів якості. І тепер ТОВ «ДОМИНАНТ-ВУД» має міжнародну відзнаку екологічної безпеки та якості FSC!

Мета сертифікації FSC полягає в формуванні екологічно чутливого ринку, впровадження відповідального управління лісами і відділення продукції, яка походить з лісів з відповідальним управлінням, а також полегшення вибору споживачів на користь такої продукції. Сертифікація FSC є добровільною, але кожен лісгосп або виробник продукції з дерева завдяки отриманню такого сертифікату зможе підвищити свій авторитет у партнерів і контрагентів, а також підняти конкурентоспроможність продукції.

Таким чином, щоб підтримувати концепцію сталого розвитку і дбайливе ставлення до природних ресурсів, при цьому успішно розвивати бізнес і збільшувати прибуток, кожному свідомому учаснику ринку деревообробки варто задуматися про сертифікацію FSC.

Сертифікат FSC Chain of Custody (ланцюг поставки)

В FSC є три види сертифікації різних етапів виробництва і переробки лісу, а саме це сертифікат на управління лісовим господарством, сертифікат на процеси постачання і сертифікат на підконтрольну деревину. Відповідність всім вимогам FSC говорить про те, що всі вироби під логотипом FSC виготовлені з сировини, отриманої в результаті відповідально керованого лісу.

Сертифікувати процеси постачання необхідно деревообробним підприємствам, виробникам дерев’яних виробів і фірмам-продавцям. Так що для нас, як виробника дерев'яної продукції, який використовує тільки якісну, сертифіковану сировину, вкрай важливо було отримання міжнародного сертифікату FSC ланцюг поставок (Chain of Custody). Це свідчитиме широким верствам міжнародного співтовариства, що наші вироби походять з грамотно керованих лісів і контрольованих джерел.

Щоб дотриматися усіх вимог FSC, абсолютно всі учасники ланцюга пересування та обробки деревини повинні мати такий сертифікат. В такому випадку виробник продукту з сертифікованої деревини може застосовувати знак FSC на своїй продукції. Основним документом, який регламентує ланцюг поставок є стандарт, що зазначено в отриманому нашим підприємством сертифікаті FSC. Такий сертифікат FSC надає можливість бути учасником міжнародного екологічно чутливого ринку.

Нове досягнення «Домінант» - міжнародний сертифікат FSC! №3

Присутність логотипу FSC на продукції означає, що вона отримана шляхом зусиль щодо виконання міжнародних стандартів всіх підприємств з лісозаготівлі і деревообробки, які брали участь у виготовленні продукту. Саме тому застосування торгового знаку FSC суворо регламентовано. У разі нанесення на продукцію власниками сертифікатів торгових знаків FSC (або з метою просування) слід керуватися стандартом FSC-STD-50-001 V 2-0. Отже, отримавши відповідний сертифікат, ми отримуємо повне право використовувати торгові знаки FSC (абревіатура «FSC», повна назва «Forest Stewardship Council», логотип «дерево з галочкою») на продукції «Домінант», що надасть споживачам гарантію походження виробів з відповідальних джерел.

Турбота про природу і здоровий спосіб життя сьогодні повинна буди не просто в тренді, а стати життєвою необхідністю для безпечного існування нас і наших нащадків. Науково-технічний прогрес - це рушійна сила життєдіяльності людини, але без прогресу свідомості і духовності НТП може супроводжуватися небезпечними і руйнівними наслідками для природи. Так як підприємство «Домінант» спеціалізується на дерев'яному будівництві, питання екологічності для нас завжди на першому місці. А дбайливе ставлення до природи під час технологічного процесу і наповнення вітчизняного і світового ринків екологічної продукцією вважаємо нашою головною місією. Купуючи сертифіковану продукцію «Домінант», ви можете бути впевнені, що підтримуєте відповідальне використання лісових ресурсів при виробництві дерев'яних виробів і берете участь в збереженні лісів для майбутніх поколінь!

Коментарі

Товар додано для порівняння.