Зателефонуйте мені

Дерев'яні будинки будуються століттями, але, на відміну від будівель з інших матеріалів, не втрачають свою популярність. Статистика показує, що попит на них з кожним роком тільки зростає. Щоб вам не заплутатися у великому виборі проектів, ми вирішили розповісти про тренди на найближчий рік. На них зараз орієнтуються у всьому світі, щоб побудувати якісний і сучасний будинок з брусу.

Багатоквартирні будинки

Тренди дерев'яного домобудівництва 2018 №1

Такі споруди з дерева вже давно не фантастика. Багатоквартирні будинки в кілька поверхів вже реалізовані в деяких країнах і показують себе як найоптимальніше рішення по співвідношенню ціна/якість. Сучасні можливості дерев'яного будівництва показують, що сьогодні з дерева можна побудувати буквально все!

Натуральні матеріали

Тренди дерев'яного домобудівництва 2018 №2

Незважаючи на те, що вони зазвичай дорожче штучних, клієнти готові платити більш високу вартість, щоб бути впевненими, що проживати в будівлі буде безпечно для здоров'я. Це зараз в моді. І це стосується не тільки будівництва, але і багатьох інших сфер життя. Багато дизайнерів із задоволенням відзначають тенденцію до відмови замовників від штучних матеріалів на користь натуральних. Провідні позиції в дерев'яному житловому будівництві як і раніше займає оциліндрована колода і профільований брус. Основні види деревини – сосна, ялина, кедр.

Функціональність

Тренди дерев'яного домобудівництва 2018 №3

Ще на етапі проектування продумується все до найдрібніших деталей - меблі, інтереси мешканців, захоплення, наявність дітей і тварин. Саме такий розрахунок дозволить зробити ваш будинок максимально комфортним і ергономічним для всіх домочадців.

Розмір будинку

Тренди дерев'яного домобудівництва 2018 №4

Якщо раніше всі прагнули побудувати помпезний маєток, то зараз перевагу віддають одноповерховим котеджам. На одному поверсі можна вдало спланувати все приміщення, та ще й облаштувати кілька виходів. Це дійсно дуже цікава тенденція, на яку ми спеціально звернули увагу, адже до сих пір вважалося, що двоповерховий будинок все-таки економічніше! Наприклад, двоповерхова будівля або будинок з мансардою за рахунок меншої площі фундаменту і покрівлі обійдеться дешевше, ніж одноповерховий, але будуть додаткові витрати на міжповерхове перекриття і сходи. Якщо прийняти інші умови рівними, більш вигідним стане будинок з мансардою, а найбільш витратним - одноповерховий проект будинку. Рекомендації про те, як знайти хороший проект недорогого будинку можна прочитати в одній з наших попередніх публікацій.

Тераси

Тренди дерев'яного домобудівництва 2018 №5

Ось найбільш «гарячий» тренд останніх років. Поступово вони збільшуються в площі, та ще й господарі вважають за краще кілька терас з різних сторін будинку. Більшість, вибираючи проект котеджу, зупиняється на варіанті будинку з літньою терасою.

Площа скління

Тренди дерев'яного домобудівництва 2018 №6

У сучасній архітектурі стала помітною тенденція до відкриття приміщень, заміну глухих перегородок і масивних зовнішніх огороджень більш легкими конструкціями із застосуванням різного скла. Занадто багато вікон не буває! На піку популярності «друге світло» в приміщеннях. Господарі будинків за рахунок великої кількості вікон можуть заощадити на електриці.

Енергоефективність

Тренди дерев'яного домобудівництва 2018 №7

У зв'язку з останніми тенденціями власники заміських будинків піклуються про встановлення енергозберігаючих склопакетів, використання сучасних утеплювачів і міжвінцевих герметиків для колоди. Котедж з одного матеріалу, поступово поступається місцем багатошаровим домівкам і якісній теплоізоляції, як, наприклад, будинок з подвійного бруса з утепленням.

«Розумний будинок»

Тренди дерев'яного домобудівництва 2018 №8

Нова концепція житла – система «розумний дім» ще 10 років тому була своєрідною дивиною, яка була доступна лише забезпеченим людям, а тепер деякі елементи вже може дозволити собі кожен. Віддалене управління опаленням, комунікаціями, моніторинг датчиків руху допомагають економити часові та грошові ресурси на функціонування домашніх інженерних і розважальних систем.

Феєричні садиби і палаци з башточками і еркерами поступово застарівають, часи лакшери відходять у минуле. Сучасний покупець цінує не помпезність тисячі квадратних метрів, а комфорт і функціональність, а також можливість зручно обслуговувати будову. Сучасне розуміння заміського котеджу - це мінімалізм і природність. Тому не дивно, що більшість замовників, які планують будівництво заміського будинку, в якості будівельного матеріалу вибирають натуральну деревину - колоду або брус. Дерево - екологічно чистий матеріал з високою теплоізоляцією, довговічністю і живою енергією природи, за рахунок чого в дерев'яному будинку жити приємно і корисно для здоров'я. Дерево не вимагає додаткової зовнішньої обробки, так як має естетичний зовнішній вигляд, а що стосується його конструкції - потужний потенціал дерев'яної архітектури дозволяє втілити в дереві будь-які задуми!

Отже, максимум натуральності, мінімум штучного - ось головні характеристики вдалого проекту майбутньої споруди! Але найголовніше - яким би не був стиль модних трендів, будинок повинен бути таким, щоб вам в ньому було приємно жити. В найближчому майбутньому нас очікує ще безліч унікальних нових проектів, надихаючих побудувати свій дерев'яний будинок, який пропонуємо вибрати і замовити в нашій будівельної компанії. Ми завжди з радістю будуємо для вас!

Коментарі

Товар додано для порівняння.