Зателефонуйте мені

Ми звикли до гарних дерев'яних котеджів, і, здавалося б, дерев'яне будівництво вже нічим не зможе здивувати нас, але нещодавно в США спорудили найбільший за площею дерев'яний будинок. Абсолютно все - балки, колони та перекриття нового офісного будинку в сім поверхів виконані з дерева. Будівля облицьована сталевими листами, але всередині має дерев'яний інтер'єр, крім залізобетонного ядра. Комплекс в Міннеаполісі має площу 20 810 кв.м. Його автори - Michael Green Architecture, що спеціалізуються на висотному будівництві з дерева.

Рекорди дерев'яного будівництва: найвищий будинок і найбільша будова в світі №1 Рекорди дерев'яного будівництва: найвищий будинок і найбільша будова в світі №2

Кілька цікавих фактів про будівництво:

  • каркас був зведений швидше, ніж аналогічні залізобетонні конструкції, всього за 10 тижнів;
  • перекриття складаються з 1100 NLT-панелей;
  • майже всі панелі - це дерева, які погубили жуки-короїди;
  • для побудови знадобилося 3600 кубометрів дерева, планується, що воно зможе поглинути близько 3200 тонн вуглецю за час служби будівлі;
  • був зведений менш глибокий фундамент, на якому змогли заощадити за рахунок того, що каркас був легше сталевого на тридцять відсотків і залізобетонного на шістдесят відсотків.
Рекорди дерев'яного будівництва: найвищий будинок і найбільша будова в світі №3
Рекорди дерев'яного будівництва: найвищий будинок і найбільша будова в світі №4

Зовсім недавно в Канаді було побудовано ще одне унікальне спорудження - найвища дерев'яна будівля висотою 53 м, яка побила рекорд багатоповерхівки на 51 м в Бергені. В одній з наших новин ми розповідали вам про цей житловий комплекс «Treet Bergen» на 14 поверхів. Новий рекорд дерев'яної висотки - це гуртожиток для студентів в Ванкувері, що має 18 поверхів.

Рекорди дерев'яного будівництва: найвищий будинок і найбільша будова в світі №5

Його каркас з навісним фасадом був зібраний за 70 днів. Прямокутна споруда має два залізобетонних ядра, перекриття на основі CLT-панелей і дерев'яні колони, які з'єднані за допомогою металевих конекторів.

Рекорди дерев'яного будівництва: найвищий будинок і найбільша будова в світі №6 Рекорди дерев'яного будівництва: найвищий будинок і найбільша будова в світі №7

Як правило, багатоповерхові дерев'яні будинки є нетиповими проектами, і для їх будівництва будуть потрібні певні зміни в законодавчих нормах і будівельної політики в цілому. Найцікавіше, що в провінції Британська Колумбія спеціально під цей проект довелося все-таки поміняти законодавство. Нове гуртожиток розрахований на 404 студентів, 272 студії і 33 апартаменти з чотирма спальнями. Внутрішні роботи ще тривають.

Слідкуйте за нашими новинами, в яких ми будемо і далі розповідати про найцікавіші новинки та нові рекорди в світі будівництва.

Коментарі

Товар додано для порівняння.